Jaartraining

“Dit ademwerk beoogt steeds zichzelf te leren kennen, zichzelf te leren ervaren, en raakt je zo diep, dat je er niet omheen kan.”

Cornelis Veening (1895-1976), grondlegger

 

Al meer dan 25 jaar verdiep ik mij in de ademleer van Ilse Middendorf en haar leermeester Cornelis Veening. Mijn inzichten en toepassingen, verkregen door jarenlange scholing in Duitsland en in mijn praktijk in het werken met cliënten, wil ik graag delen met belangstellenden.

 

Doelgroep

De doelgroep is de professional die werk doet waarbij houding en beweging van het lichaam een rol speelt. Denk aan fysiotherapeuten, (praktijk)verpleegkundigen, haptotherapeuten, artsen, masseurs, yoga en tai-chileraren, muziek- en dansdocenten. Maar zeker ook is een ieder welkom die zich een periode intensief met de adem wil bezig houden.

Het gaat in mijn werk niet om het aanleren van ademtechnieken, maar om onderzoek: hoe kunnen we de adem vrij laten en wat doet dat met ons lijf, onze geest en onze ziel. Voor deelname aan de scholing is nieuwsgierigheid naar de eigen adem een essentiële voorwaarde. Het belangrijkste lesmateriaal in deze jaartraining ben jezelf.

 

Ben je geïnteresseerd?

Kijk op www.ademenbewegin-dietsijmons.nl